Tehokas ja taitava pelaaja

Mitä ovat jalkapalloilijan taidot ollakseen tehokas ja taitava pelaaja: maalintekijä, pelinrakentaja, puolustaja tai yleispelaaja?

Pohjimmiltaan on kyse siitä, että pelaaja kykenee tekemään vaihtelevien tilanteiden mukaisesti nopeita ja oikeita ratkaisuja. Pelaajan tulee hallita sekä pallo että oma kroppa niin hyvin, että suoritukset tapahtuvat kuin automaattisesti. Tähän päästäkseen tarvitaan suuri määrä oikein suoritettuja toistoja ja hyvää fysiikkaa sekä keskittymiskykyä. Kaikkia näitä osa-alueita voi ja kannattaa harjoitella jo pienestä pitäen, jotta kehittyminen olisi jatkuvaa ja kokonaisvaltaista.

Miten kannataisi harjoitella?

Taitorata on yksi hyvä tapa harjoitella monipuolisesti. Harjoittelun voi aloittaa esimerkiksi erilaisilla hyppy- ja koordinaatioharjoituksilla jonka jälkeen jatketaan pallon kanssa pujottelun kautta maalintekoon. Rataa voi kiertää eri suuntaan ja kehittymisen myötä muutella itselle sopivasti haastavaksi. Lisäksi rataa voi käyttää myös omien taitojen testaamiseen kellottamalla aikoja tai laskemalla onnistuneiden suoritusten määrää.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perusasiat kuntoon

1v1 tilanteen ratkaiseminen